Kako nanijeti puder na lice

Kako nanijeti puder na lice

Kako nanijeti puder na lice i na što je potrebno obratiti pažnju?

Nepravilno raspoređen puder može donijeti itekakve probleme. Naglašene borice, naglašeni suhi dijelovi na licu, mrlje na licu koje izgledaju kao prljavština, tragovi nanošenja – sve su ovo problemi koji mogu nastati kod nepravilnog nanošenja pudera. Mnoge žene će kupiti skupi puder, misleći kako će on dati drugačije rezultate, no što ako je sve isto? U tom slučaju, treba se okrenuti pitanu kako nanijeti puder na lice, ali na pravilan način. Prirodan izgled pudera se postiže brigom o našem licu.

Neovisno o tome na kakav način volite nositi puder, on se najbolje slaže s čistom kožom koja je redovito njegovana. Ukoliko niste usvojili naviku redovitog čišćenja lica, tada je pravo vrijeme da to promijenite. Koža na našem licu je najizloženija, i kao takva ona traži najviše brige i ljubavi. Ako ne vodite pravilnu brigu o koži lica, tada niti jedan puder ovog svijeta neće moći prekriti nedostatke koji su se razvijali godinama. Odgovor na pitanje kako nanijeti puder na lice započinje s njegom kože lica, a nastavlja se s drugim sitnim detaljima.

Kako nanijeti puder na lice i kako postići prirodni izgled kože?

Osim gore spomenutog redovitog čišćenja i njege lica, drugi korak je redovita hidratacija. Prije nego nanesete puder, imajte na umu da Vam lice mora biti dobro hidratizirano kako bi se on mogao jednako nanijeti. Najvažniji korak u svijetu pudera je odabir pravilne nijanse i teksture. Tekstura pudera će se odabrati po tipu kože koje imate. Normalna koža će prihvatiti sve vrste pudera – kremasti, tekući, u kamenu. Suha koža će zahtijevati hidratizirajuće pudere kremaste vrste. Masna i mješovita koža će zahtijevati lagani tekući puder ili mat prah puder.

Kako nanijeti puder na lice započinje od odabira alata s kojim ćemo se koristiti. Nekada se puder stavljao samo s prstima, no sada postoje razni kistovi i spužvice koje omogućuju bolje prianjanje uz kožu. Kako nanijeti puder na lice je proces, ali i tehnika koja se usvaja. Nanošenje pudera ne zahtijeva profesionalni pristup kao kod vizažista, no za savjete uvijek možete upitati osobe koje rade u drogerijama ili raznim beauty salonima. Zapravo, ukoliko želite naučiti kako na najlakši način nanijeti puder, tada bi savjetovali da se naručite na šminkanje.

Kako nanijeti puder na lice uz pomoć spužvice ili kista?

Make up spužvica ili beauty blender je najbolji odabir ako nanosite kremaste ili tekuće pudere. Spužvicu je potrebno navlažiti, ocijediti od viška vode, ali ostaviti ju vlažnom. Puder nanosimo na lice i sa spužvicom lagano tapkamo dok se on ne stopi s našom kožom. Puder koji je stavljen navedenom tehnikom omogućuje blago ili srednje prekrivanje, što znači da je rezultat prirodno prekrivanje. Spužvica se čisti nakon svakog korištenja uz obični sapun i vodu. Spužvicu je poželjno mijenjati svakih nekoliko mjeseci.

Kako nanijeti puder na lice uz pomoć kista? Za besprijekoran izgled, puder se nanosi tapkanjem. Da li to znači da se kistom ne može postići dobar rezultat? Najčešća pogreška pri stavljanju pudera s kistom su potezi koje radimo. Većina će puder nanijeti na sredinu lica i trljati ga lijevo desno i gore dole – no na ovaj način podižemo dlačice na licu i ne postižemo dobar izgled. Kako nanijeti puder na lice uz pomoć kista? Puder nanesite na sredinu lica i lagano ga tapkanjem izvlačite prema vanjskom djelu lica. Za navedeno se preporučuje plosnati kist koji je dovoljno priljubljen uz lice i ne ostavlja tragove povlačenja.

Tagovi:

Kako se boriti protiv anoreksije

Kako se boriti protiv anoreksije

Kako se boriti protiv anoreksije ili poremećaja u prehrani? Na pitanje kako se boriti protiv anoreksije ćemo odgovoriti kasnije. Vrlo je bitno napomenuti da anoreksiju treba shvatiti ozbiljno i ozbilj

Kako prestati pušiti

Kako prestati pušiti

Okorjeli pušači zbijaju šale na svoj račun tvrdeći da stalno prestaju pušiti, čim zgase cigaretu, ali ne mogu odoljeti iskušenju da zapale novu. Slična izjava se pripisuje i Marku Twainu “nije teško p