Vježbe za trbuh

Vježbe za trbuh

Hoćete biti oblikovani i fit radite vježbe za trbuh

Svi oni koji dobro izgledaju i dobro se osjećaju u svojoj koži imaju neke svoje trikove kako su to postigli. Javne osobe koje žive od svoga dobrog izgleda plaćaju skupe i stručne trenere, ali ako takav izgled i figuru želite postići vježbanjem kod kuće, ipak prvo smanjite unos kalorija, a onda izaberite svoje vježbe. Dakle, hoćete biti oblikovani i fit radite vježbe za trbuh i radite ih redovno, svaki dan, bez preskakanja, do željenog izgleda.

Savjet početnicima u vježbanju, počnite od preporuka za jednu vježbu i provodite je barem mjesec dana. Možete uzeti u obzir i preporuke za dvije, tri i najviše četiri vježbe za trbuh, jer to neće početniku biti preteško. Preporuke za 20 i više vježbi mogu početnike obeshrabriti i zbog toga mogu brzo odustati od vježbanja. Pokušajte vježbati uvijek u isto vrijeme, neka to bude dio dana kada vas nitko i ništa neće ometati, pa nećete imati ni izgovor za preskakanje vježbanja.

Mogu li se vježbe za trbuh svesti na samo jednu vježbu

Što jednostavnije to bolje, a i daje nadu da nećete odustati. Umjesto više napornih vježbi, testirajte mogu li se vježbe za trbuh svesti na samo jednu vježbu, oni koji su to isprobali i postigli rezultate tvrde da mogu, uvjerite se i vi. Ta jedna vježba se zove podizanje nogu, nije komplicirana i ima više modifikacija izvedbe. Uglavnom, ležeći na leđima podižete i spuštate noge, što nije lako, ali je lakše od sklekova i nekih drugih vježbi.

Dakle, lezite na leđa čvrsto pritisnutih na pod, skupite ispružene noge, ruke pustite uz tijelo ili ih podmetnite pod stražnjicu, to vam može olakšati podizanje i spuštanje nogu, a i blago savijena koljena olakšavaju ovu vježbu. Kod ove vježbe za trbuh je između spuštanja i novog podizanja nogu potrebno raditi pauze od jedne do dvije sekunde. Lakši način je da podižete jednu po jednu nogu, tako se jedna uvijek odmara, a trbušni mišići ipak jačaju, 10 ponavljanja ponovite tri puta, kasnije radite 20 ponavljanja.

Za one koji ne vole vježbanje pomažu vježbe za trbuh disanjem

Za one kojima se baš ne da vježbati jer su lijeni postoji jedna vježba koja i nosi naziv “lijena vježba”, a neki fitness stručnjaci tvrde da je ova vježba čak učinkovitija od svih teških trbušnjaka i daje brže rezultate. Dakle, za one koji ne vole vježbanje pomažu vježbe za trbuh disanjem koje pokreće snažne unutarnje kontrakcije trbušnih mišića. Vježba disanjem se zove i “isisavanje”, jer se dubokim disanjem isisava zrak iz trbuha i sastavni dio je joge i pilatesa.

No, ono najbolje je što se ova vježba može izvoditi zasebno, van sustava kojih je samo dio i davati odlične rezultate, ako je pravilno izvodite. Možete je izvoditi ujutro, odmah nakon buđenja dok ste još u krevetu. Zaboravite vježbe za trbuh, samo dišite iz trbuha, udahom uvucite trbuh što jače, zadržite dah 15 sekundi i onda snažno isisajte to jest izbacite zrak iz trbuha. Ponavljajte do pet puta uz produljeno zadržavanje daha, kasnije ćete moći izvoditi i teže verzije ove vježbe.

Tagovi:

Kako se motivirati za trening

Kako se motivirati za trening

Fizička aktivnost potrebna je ljudskom tijelu, no često je zanemarujemo. Volja za vježbanjem najčešće dolazi početkom godine i često se donosi kao novogodišnja odluka ili pak dođe pred ljeto kako bi i

Kako povećati mišićnu masu

Kako povećati mišićnu masu

Pitate se kako povećati mišićnu masu? Jedan od vrlo bitnih faktora je prehrana koja mora biti veoma kalorična. Tijelo mora biti u kalorijskom suficitu što znači da je u tijelo unošeno više kalorija ne

Što je kardio trening

Što je kardio trening

Osoba kojoj je stalo do zdravlja i opće tjelesne forme sigurno je čula za kardio trening. Ako ste pak među onima koji žele ući u svijet fitnessa, poboljšati svoju kondiciju i generalno zdravlje, a nis