Što je PPC marketing?

Što je PPC marketing?

Što je PPC marketing i kako ga koristiti u poslovanju?

PPC oglašavanje je poznato kao pay per click oglašavanje, i riječ je o modelu internet marketinga u kojemu vi kao oglašivač plaćate samo onda kada netko klikne na vaš oglas. PPC marketing se određuje na temelju klika i određenih elemenata poput: Platformi za oglašavanje, ključnih riječi, odabrane publike i odabranu cijenu klika. PPC marketing je danas neizbježna stavka ako želite voditi dobro poslovanje. Gdje je moguće napraviti PPC oglašavanje? Gotovo je nemoguće da se niste sreli s PPC oglasima jer su dostupni gotovo svugdje.

Zanimljiva stavka je svakako što se ovakvo oglašavanje temelji na vašim trenutnim pojmovima koje ste unijeli u svoje pretraživanje. U primjeru, ako ste u zadnje vrijeme puno pretraživali pojam “Nova kuhinja”, moguće je da će vam se pojavljivati oglasi raznih centara za namještaj. Ako vi želite privući nove posjetitelje na svoju web stranicu kako bi povećali svoju prodaju, ostvariti više poziva ili klikova, potaknuti klijente da se vrate ili sl. tada vam programi za PPC oglašavanje mogu pomoći. Kako bi vam navedeni oblik oglašavanja pomogao, vaša seo optimizacija stranice mora biti dobro odrađena.

PPC marketing cijena i rangiranje oglasa

Da ne ulazimo u detalje oko cijena PPC oglasa, navest ćemo samo da se trošak za klik može utvrditi na dva razna načina. Oglašivač (Vi) se natječe za cijenu određene ključne riječi i tako određuje koliko maksimalno želi naplatiti klik na oglas koji sadrži ključnu riječ. Naravno, može se odrediti i fiksna cijena koja će se platiti za klik i oglas. Cijena za bazične riječi koje se koriste u opisu su skuplje od širih riječi. Bitno je zapamtiti da PPC oglasi nikada neće zamijeniti dobru SEO optimizaciju. Što nam PPC marketing donosi?

Osim veće prepoznatljivosti u moru drugih sličnih ili istih poslovanja, donosi nam mogućnost da se kreativno izrazimo i na taj način dođemo do rezultata. PPC marketing se temelji na kreativnosti i upornosti. Iako će bazične ključne riječi najbolje privući kupce, bitno je biti i domišljat i smisliti nešto jedinstveno za oglašavanje. Osim navedenog, bitno je odrediti svoju ciljanu publiku kojoj želite prodati proizvod ili uslugu. Ovdje je recimo dodati riječi koje se odnose na mjesto prodaje ili riječi koje opisuju ciljanu skupinu ljudi.

Prednosti koje PPC marketing ima u odnosu na klasični marketing

PPC marketing nam donosi sljedeće prednosti: Plaćate samo klik na oglas – ne uključuje otvaranje oglasa, PPC oglašavanje je jeftinije i efikasnije od većih modela oglašavanja, oglašavanje je rađeno za ciljanu publiku, možete pratiti broj klikova na oglasima, možete vidjeti ROI – Odnos uloženog i dobivenog, možete saznati demografske karakteristike koje su vezane za vašeg kupca, možete na jednostavan način testirati interes kupaca s novim proizvodima ili uslugama. Uspješan PPC marketing se bazira na aktivnom praćenju rezultata i trenutnih trendova na tržištu na kojem poslujete.

I dok nam klasični oblici marketinga isto tako mogu donijeti uspjeh, smatra se kako je za to potrebno puno više vremena. PPC oglašavanje je bazirano istovremeno ja jednostavnosti i originalnost. Ono što se od vas očekuje je jedio pravilna organizacija oglasa ili kampanja. Za kraj, ključ svakog uspješnog PPC-a i market kampanje je aktivno praćenje rezultata na tržištu i prilagođavanje potrebama tržišta. Znamo kako će se to možda kositi s vašim prvobitnim planom poslovanja, no ukoliko maksimalno želite iskoristiti ponuđeno, morate se prilagoditi tržištu i njegovim potrebama.

Tagovi:

Kako podesiti vpn na mobitelu

Kako podesiti vpn na mobitelu

Virtualna privatna mreža (VPN) omogućuje vam sigurnu i privatnu internetsku vezu. To je posebno važno ako koristite javne Wi-Fi mreže, jer su one često nesigurne i podložne hakiranju. Podešavanje VPN-

Kako naučiti osnove SEO-a

Kako naučiti osnove SEO-a

SEO (Search Engine Optimization) ili SEO optimizacija je proces optimizacije internet stranica na tražilicama, odnosno, ono je skup tehnika čiji je krajnji cilj organsko povećanje prometa i povećanje

Kako se automobil pokreće

Kako se automobil pokreće

Svakodnevno smo okruženi automobilima u prometu te mnogi od nas i sami koriste automobil kako bi došli od jednog mjesta do drugog. Iako automobile u pokretu vidimo posvuda, rijetko kada se zapitamo ka