Sto je nfc android beam

Sto je nfc android beam

Što je nfc android beam i kako saznati da li imate nfc?

NFC je kratica koja označava “Near Field Communication”, prevedeno, tehnologija koja se odnosi na prijenos podataka na malenoj udaljenosti. Ona se koristi za prijenos podataka s jednog mobilnog uređaja na drugi. Navedeni podaci mogu biti fotografije, dokumenti, video zapisi, i sve popularnije – plaćanje usluga ili proizvoda. Može se spojiti bilo koji uređaji koji sadržavaju ncf, što znači da možemo spojiti mobitel i pametni sat, mobitel i POS za bežično plaćanje. Što je nfc android beam? Ono je komunikacija između dva uređaja uz pomoć radio valova.

NFC tehnologija se prvi put pojavljuje na Android verzijama v 4.0 – Android Ice Cream Sandwich. Kako saznati da li Vaš pametni telefon ima NFC tehnologiju? Nema svaki pametni telefon navedenu tehnologiju. U slučaju da ste korisnik Android uređaja, postoji velika mogućnost da imate navedenu tehnologiju. Najbolji način za utvrđivanje je odlazak u Postavke, odabir na “Više” i tamo ćete vidjeti da li postoji NFC ili Android beam. U slučaju da navedene opcije ne postoje, tada NFC nije omogućen za model mobitela kojeg imate. Sada kada znamo što je nfc android beam, važno je da se pozabavimo njegovom aktivacijom.

Što je nfc android beam i kako ga aktivirati?

Znate što je nfc android beam, no važno je da znate kako ga aktivirati. Kako aktivirati NFC? Za aktivaciju je potrebno slijediti sljedeće korake: Odaberite postavke na mobitelu, zatim odaberite opciju “Više”. Pronađite NFC i odaberite njegovo uključivanje. Ukoliko Vam se nudi i mogućnost Android beam-a, uključite i nju. Većina pametnih telefona ima brzo pretraživanje, što znači da postoji još jedan način da saznate što je nfc android beam i kako ga aktivirati. Uđite u postavke mobitela, i pritisnite na ikonicu pretraživanja.

Ovdje je dovoljno da napišete NFC ili Android beam, i pretraga će vam automatski pokazati da li Vaš uređaj sadrži navedeno ili ne. Zašto je navedena tehnologija dobra? Riječ je o pojednostavljenom i brzom načinu dijeljenja informacija. NFC se može usporediti s Bluetooth-om, samo što je ono brže i može se koristiti u više bitnih polja. Da li je navedena opcija dijeljenja sigurna? Svakako. Riječ je o biranom dijeljenju, što znači da nitko osim vas samih ne može odabrati i poslati nešto. Preporučuje se da se navedena opcija uključuje samo po potrebi.

Što je nfc android beam i kako podijeliti sadržaj putem nfc-a?

Sada kada znate što je nfc android beam i kako ga uključiti, bitno je da znate kako se dijeli određeni sadržaj. Nakon aktivacije NFC opcije na mobilnom uređaju, potrebno je potražiti sadržaj koji želiš podijeliti. Nakon odabira, uređaj je potrebno prisloniti uz uređaj kojemu želite poslati određenu stvar. Kada se na suprotnom uređaju pojavi “Dotakni za dijeljenje” potrebno je dopustiti postupak. Javlja se obavijest o primanju i odabrano se krene slati. Za dijeljenje i primanje sadržaja, informacija ili podataka – oba uređaja moraju imati navedenu tehnologiju. Uređaji prilikom dijeljenja ne smiju biti zaključani ili ugašeni. Kada započne prijenos podataka, uređaji moraju ostati jedan uz drugoga, bez odvajanja.

Nakon uspješnog slanja dobiva se obavijest da je podatak poslan i da je podatak zaprimljen. Znamo što je nfc android beam, no što sve možemo dijeliti putem nje? Putem NFC-a možemo podijeliti: Aplikacije, web stranice i sadržaj, YouTube videe, kontakte, fotografije, glazbu s uređaja. Uz sve navedeno, važno je naglasiti i mogućnost beskontaktnog plaćanja, nešto po čemu je NFC tehnologija ipak najpoznatija. Po uzoru na navedenu tehnologiju, mnoge banke su krenule u isto poslovanje.

Tagovi:

Kako podesiti vpn na mobitelu

Kako podesiti vpn na mobitelu

Virtualna privatna mreža (VPN) omogućuje vam sigurnu i privatnu internetsku vezu. To je posebno važno ako koristite javne Wi-Fi mreže, jer su one često nesigurne i podložne hakiranju. Podešavanje VPN-

Što je PPC marketing?

Što je PPC marketing?

PPC oglašavanje je poznato kao pay per click oglašavanje, i riječ je o modelu internet marketinga u kojemu vi kao oglašivač plaćate samo onda kada netko klikne na vaš oglas

Kako naučiti osnove SEO-a

Kako naučiti osnove SEO-a

SEO (Search Engine Optimization) ili SEO optimizacija je proces optimizacije internet stranica na tražilicama, odnosno, ono je skup tehnika čiji je krajnji cilj organsko povećanje prometa i povećanje