Sto je nfc android beam

Sto je nfc android beam

Što je nfc android beam i kako saznati da li imate nfc?

NFC je kratica koja označava “Near Field Communication”, prevedeno, tehnologija koja se odnosi na prijenos podataka na malenoj udaljenosti. Ona se koristi za prijenos podataka s jednog mobilnog uređaja na drugi. Navedeni podaci mogu biti fotografije, dokumenti, video zapisi, i sve popularnije – plaćanje usluga ili proizvoda. Može se spojiti bilo koji uređaji koji sadržavaju ncf, što znači da možemo spojiti mobitel i pametni sat, mobitel i POS za bežično plaćanje. Što je nfc android beam? Ono je komunikacija između dva uređaja uz pomoć radio valova.

NFC tehnologija se prvi put pojavljuje na Android verzijama v 4.0 – Android Ice Cream Sandwich. Kako saznati da li Vaš pametni telefon ima NFC tehnologiju? Nema svaki pametni telefon navedenu tehnologiju. U slučaju da ste korisnik Android uređaja, postoji velika mogućnost da imate navedenu tehnologiju. Najbolji način za utvrđivanje je odlazak u Postavke, odabir na “Više” i tamo ćete vidjeti da li postoji NFC ili Android beam. U slučaju da navedene opcije ne postoje, tada NFC nije omogućen za model mobitela kojeg imate. Sada kada znamo što je nfc android beam, važno je da se pozabavimo njegovom aktivacijom.

Što je nfc android beam i kako ga aktivirati?

Znate što je nfc android beam, no važno je da znate kako ga aktivirati. Kako aktivirati NFC? Za aktivaciju je potrebno slijediti sljedeće korake: Odaberite postavke na mobitelu, zatim odaberite opciju “Više”. Pronađite NFC i odaberite njegovo uključivanje. Ukoliko Vam se nudi i mogućnost Android beam-a, uključite i nju. Većina pametnih telefona ima brzo pretraživanje, što znači da postoji još jedan način da saznate što je nfc android beam i kako ga aktivirati. Uđite u postavke mobitela, i pritisnite na ikonicu pretraživanja.

Ovdje je dovoljno da napišete NFC ili Android beam, i pretraga će vam automatski pokazati da li Vaš uređaj sadrži navedeno ili ne. Zašto je navedena tehnologija dobra? Riječ je o pojednostavljenom i brzom načinu dijeljenja informacija. NFC se može usporediti s Bluetooth-om, samo što je ono brže i može se koristiti u više bitnih polja. Da li je navedena opcija dijeljenja sigurna? Svakako. Riječ je o biranom dijeljenju, što znači da nitko osim vas samih ne može odabrati i poslati nešto. Preporučuje se da se navedena opcija uključuje samo po potrebi.

Što je nfc android beam i kako podijeliti sadržaj putem nfc-a?

Sada kada znate što je nfc android beam i kako ga uključiti, bitno je da znate kako se dijeli određeni sadržaj. Nakon aktivacije NFC opcije na mobilnom uređaju, potrebno je potražiti sadržaj koji želiš podijeliti. Nakon odabira, uređaj je potrebno prisloniti uz uređaj kojemu želite poslati određenu stvar. Kada se na suprotnom uređaju pojavi “Dotakni za dijeljenje” potrebno je dopustiti postupak. Javlja se obavijest o primanju i odabrano se krene slati. Za dijeljenje i primanje sadržaja, informacija ili podataka – oba uređaja moraju imati navedenu tehnologiju. Uređaji prilikom dijeljenja ne smiju biti zaključani ili ugašeni. Kada započne prijenos podataka, uređaji moraju ostati jedan uz drugoga, bez odvajanja.

Nakon uspješnog slanja dobiva se obavijest da je podatak poslan i da je podatak zaprimljen. Znamo što je nfc android beam, no što sve možemo dijeliti putem nje? Putem NFC-a možemo podijeliti: Aplikacije, web stranice i sadržaj, YouTube videe, kontakte, fotografije, glazbu s uređaja. Uz sve navedeno, važno je naglasiti i mogućnost beskontaktnog plaćanja, nešto po čemu je NFC tehnologija ipak najpoznatija. Po uzoru na navedenu tehnologiju, mnoge banke su krenule u isto poslovanje.

Tagovi:

Kako se automobil pokreće

Kako se automobil pokreće

Svakodnevno smo okruženi automobilima u prometu te mnogi od nas i sami koriste automobil kako bi došli od jednog mjesta do drugog. Iako automobile u pokretu vidimo posvuda, rijetko kada se zapitamo ka

Kako blokirati kontakt na viberu

Kako blokirati kontakt na viberu

U današnjem modernom dobu, mi smo sada postali povezaniji nego ikada prije do sada u povijesti čovječanstva. Tokom zadnjih 20-ak godina su se razvili mobiteli, internet, laptopi i tableti, te razne dr

Kako povezati twitter s facebook računom

Kako povezati twitter s facebook računom

Ako je digitalizacijom moguće skoro sve povezati i umrežiti nema nikakvih prepreka na da spojite dvije mreže. Blogere i vlasnike internetskih portala najviše zanima kako povezati twitter s facebook ra