Neptun u znakovima zodijaka

Neptun u znakovima zodijaka

Neptun u znakovima zodijaka, utjecaj Neptuna

Prema mitologiji, Neptun je bog mora te podmorja. Uzrokuje velike i razorne potrese koje izaziva sa trozupcem koji je uvijek uz njega. Sa braćom Jupiterom i Plutonom odlučio je podijeliti vladavinu nad Svemirom. Njegov simbol je duboko more, tajanstvene i nedokučive dubine koje kriju mnoge tajne. U astrološkom svijetu, Neptun je odgovoran za ljudsku intuiciji, psihičke sposobnosti koje osoba krije, svijetom mašte. Vlada glazbom, igrom, poezijom, glumom te finim umjetnostima. Neptun u znakovima zodijaka može predstavljati idealizam, spiritualnost, mističnost, konfuznost. Glavna karakteristika navedenog planeta je zbunjivanje i obmana.

Neptun u znakovima zodijaka se pokazuje kao najmoćniji planet u znaku Riba, znaka koji je poznat po emotivnosti i razvijenoj mašti, te ljubavi prema umjetnosti. Danas astrolozi smatraju kako je Neptun zaštitnik umjetnika, davatelja i onih koji imaju sklonost nadahnuti svijet oko sebe. Prema astrologiji, Neptun je odgovoran za sljedeće: Snove, inspiraciju, fantaziju, magiju, okultizam, intuiciju, ideale, vjeru, putovanja, more, tajne, zagonetke. Pod utjecajima navedenog planeta nastaju remek djela u svijetu umjetnosti, dolazi do humanističkih učenja, stvaraju se knjige koje mijenjaju povijest. Glavna snaga Neptuna je vjera, vjera u sebe ili bilo što drugo. Ako je utjecaj navedenog planeta dovoljno jak u određenom znaku, ta osoba može pomicati granice mogućeg.

Neptun u znakovima zodijaka, za što je odgovoran Neptun?

Neptun u znakovima zodijaka može biti materijalan i idealan. On simbolizira snove i fantazije koje mogu puno toga otkriti. Energija navedenog planeta omogućuje pojedincu da pogleda van svojih sigurnih granica i da zaviri u viši svijet. Pod njegovim utjecajima nalaze se osobe koje su kreativne, književnici, glazbenici, umjetnici i vidovnjaci. Koja su svojstva Neptuna? Ovaj planet poziva na rušenje granica i na pogled izvan kutije. Njegov utjecaj će pojačati osjetljivost osobe, unijet će osobu u svijet iluzija te fantazija, promijenit će pogled na vjeru, pomoći će u postizanju više svijesti.

Neptun se vječno bori kako bi shvatio tajne te misterije svemira, kako bi naučio ono što je drugima neshvatljivo. Neptun u znakovima zodijaka može donijeti i strahove te sumnje, budi osjetljivu te emocionalnu stranu. Ponekad se može činiti da će ovakve osobe biti odsječene od realnog svijeta, izgledat će kao da ne vole biti u realnosti već u svijetu mašte. Zanima vas kako Neptun utječe na vaš znak? Astrofon21 vam jednostavnim uvidom u horoskopski znak ili karte može dati željeni odgovor.

Neptun u znakovima zodijaka, Neptun u astrologiji

Neptun u jednom horoskopskom znaku može boraviti od 12 pa sve do 15 godina. U Ribama, čiji je glavni planet, Neptun će boraviti od 2010 do 2025 godine – što nam donosi rođenje osoba koje će imati razvijenu osjećajnosti i željet će uživati u stvaralaštvu. Pretpostavlja se kako će svijetu u navedenom periodu doživjeti naviše laži i obmana. Što predstavlja Neptun u znakovima zodijaka? U znaku Vodenjaka, Neptun je bio prisutan od 1998 do 2010 godine, u ovom periodu rodile su se osobe koje će razumjeti povijest, biti će originalne te kreativne.

U znaku Jarca, Neptun je bio prisutan od 1984 do 1998 godine, rodile su se osobe koje su orijentirane na filozofiju, umjetnost i religiju. Riječ je o ambicioznim i samostalnim pojedincima. U znaku Strijelca, Neptun je bio prisutan od 1970 do 1984 godine, rodile su se osobe koje imaju egoističnu crtu koje daju nepromišljene odgovore. Riječ je o sebičnim osobama koje ne prihvaćaju tuđe. U znaku Škorpiona, Neptun je bio prisutan od 1957 do 1970 godine, rodile su se osobe koje vole tajanstveno te nepoznato, fokusirane su na svoje osjećaje. Riječ je o osobama koje imaju neodoljivu privlačnost i koje imaju avanturistički duh.

U znaku Vage, Neptun je bio prisutan od 1942 do 1957 godine, rodile su se osobe koje imaju emotivnu i idealističku crtu. Riječ je o osobama koje žele pomagati i žele raditi promjene. U znaku Djevice, Neptun je bio prisutan od 1929 do 1943 godine, rodile su se osobe koje imaju drugačije vizije o poslovanju. Riječ je o osobama koje ispunjenje pronalaze u poslu. U znaku Lava, Neptun je bio prisutan od 1915 do 1929 godine, rodile su se osobe željne vladavine i drame. Riječ je o osobama koje žele da je sve po njihovom. U znaku Raka, Neptun je bio prisutan od 1901 do 1915 godine, rodile su se osobe sa snažnom ljubavlju prema domovini te obitelji. Riječ je o osobama koje su težile povezanosti i zajedništvu.

U znaku Blizanca, Neptun je bio prisutan od 1889 do 1901 godine, rodile su se osobe koje teže iskustvima i novim spoznajama. Riječ je o osobama koje su maštovite i veoma mudre. U znaku Ovna, Neptun će biti prisutan od 2025 do 2040 godine, rodit će se osobe koje će imati društvenu i mističnu viziju za povezivanjem. Riječ je o osobama koje će agresivno kontrolirati svijet oko sebe. Neptun je u sukobu sa znakom Bika gdje će se on nalaziti od 2041 do 2054 godine, rodit će se osobe koje su zaljubljeni u prirodu, opasnost i tajnovitost. Riječ je o osobama koje će izlaziti iz komforne zone. Neptun u znakovima zodijaka donosi različite, ali slične karakteristike koje će se manifestirati na drugačiji način.

Tagovi: