Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 16:09
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako organizirati proslavu s ograničenim budžetom

Kako organizirati proslavu s ograničenim budžetom

Ograničeni budžet i proslava važnih događaja

U životu su česte situacije kada želimo obilježiti nekakav nama važan događaj, ali nas u tome sprječavaju naše financijske mogućnosti odnosno ograničeni budžet kojim raspolažemo. Naravno, sve ovisi i o kakvoj se proslavi radi. Da li je to proslava običnog rođendana ili se radi o okruglom rođendanu kojim stupamo u novo desetljeće našeg života. Možda je pak riječ o nekoj većoj religijskog proslavi poput prve svete pričesti ili krizme. Ili se radi o najbitnijem danu u životu skoro pa svake žene odnosno vjenčanju. Koji god od tih događaja je u pitanju, svaki od njih može svakom pojedincu imati drugačije značenje i važnost. Takve događaje svi želimo provesti s nama bliskim i dragim osobama i to po mogućnosti što više njih. Pri samoj organizaciji jedan od najbitnijih faktora svakako su financije pa njih treba prvo uzeti u obzir. Ponekad, uzimajući u obzir važnost same proslave, jedini način da uspijemo u realizaciji proslave su nenamjenski krediti. Međutim, postoje i drugi načini na koji možemo organizirati proslavu uz ograničeni budžet.

Organizacija proslave uz ograničeni budžet

Jedna od prvih stvari pri organiziranju proslave na kada imamo ograničeni budžet je subjektivna procjena važnosti same proslave. Naime, možda sama proslava i nije toliko bitna koliko smo si to na prvi način umislili te trebamo dobro procijeniti ako je ona u skladu s našim financijskim mogućnostima. Npr. ako se radi o proslavi rođendana, potrebno je razmisliti da li je takva proslava toliko bitna da zbog nje žrtvujemo financijsko blagostanje. Međutim, proslava rođendana našeg djeteta itekako može biti bitnija ako uzmemo u obzir lijepa sjećanja iz djetinjstva koje će naš potomak imati. Možda samo želimo proslaviti pobjedu Hrvatske reprezentacije u nogometu, ali da li je to baš stvarno u datom trenutku potrebno? Dakle, potrebno je prvenstveno objektivno i realno sagledati potrebu organiziranja proslave i tek ako dođemo do spoznaje da je ona neizbježna, možemo prionuti na daljnju organizaciju. Naravno, sve ovisi i o samoj proslavi jer jedna dobra uspomena može se pokazati neprocjenjivom pa čak i vrijednom realizacije uz ograničeni budžet.

Organizacija proslave uz ograničeni budžet – praktični savjeti

Nakon što smo procijenili subjektivnu važnost proslave te zaključili da čak i uz naš ograničeni budžet idemo u realizaciju, potrebno je primijeniti sljedećih par praktičnih savjeta kako bi se uspjelo. Naime, prvo je potrebno pronaći mjesto za proslavu. Bilo bi poželjno da je što jeftinije ako se iznajmljuje ili čak da se organizira u vlastitom prostoru koji je besplatan. Nadalje, iako želimo da svi nama dragi ljudi budu prisutni, potrebno je prilagoditi broj uzvanike svom budžetu. Također, ako nismo u mogućnosti na proslavi posluživati i hranu i piće, potrebno je zadovoljiti se posluživanjem grickalica ili kanapea ili pak u potpunosti izbaciti hranu. Također, ponuda odnosno izbor pića vrlo se lako može prilagoditi ograničenom budžetu. Još jedan bitan faktor može biti i termin održavanja proslave. Ako se radi o dnevnom eventu, isti može trajati kraće, ali ako se proslava odvija tijekom večernjih sati može se odužiti, a samim time će se i povećati potrošnja hrane i pića. Dakle, sve su ovo faktori koje uvelike utječu na troškove proslave pa ih je svakako potrebno uzeti u obzir pri organizaciji proslave kada je u pitanju ograničeni budžet.

Tagovi: