Kako naučiti osnove SEO-a

Kako naučiti osnove SEO-a

Osnove SEO-a i zašto je SEO bitan?

SEO (Search Engine Optimization) ili SEO optimizacija je proces optimizacije internet stranica na tražilicama, odnosno, ono je skup tehnika čiji je krajnji cilj organsko povećanje prometa i povećanje kvalitete pretrage. SEO nije prilagođen web tražilicama, već potrebama ljudi. Kada bi sad uzeli primjer, ovaj uvod je napisan prema osnovama SEO pravila. Naveli smo ključne riječi, uvod je povezan s temom i ostatkom teksta, navedene su najvažnije informacije o tome što je SEO. Google će u svojim rezultatima pretraživanja pokazati 70 znakova, zato je dobro ključne riječi za pretragu staviti u naslov.

Ukratko, ovo su osnove SEO-a. Zašto je SEO bitan? Kada pretražujemo nešto na tražilici, često se to odnosi na neku informaciju ili odgovor. S druge strane imamo internet stranice koje žele posjećenost. SEO ovdje spaja to dvoje. Ukoliko imate web stranicu, bitno je da je ona relevantna, detaljna i da nudi koristan sadržaj koji je vezan za ključne riječi pretrage. Svako ozbiljno poslovanje se mora pozabaviti tematikom osnove SEO-a, a one su naravno dostupne preko internet pretraživanja koje je raspodijeljeno prema relevantnosti.

Osnove SEO-a i kako funkcionira SEO?

Jednostavnijim opisom, SEO djeluje na način da demonstrira na tražilicama najbolji rezultat na traženu temu. Sve tražilice imaju isti cilj, nama kao korisnicima pokazati najnovije, najrelevantnije i najbolje rezultate. SEO osnove možemo podijeliti u tri ključna aspekta: Tehničke stvari – Riječ je o tehničkim aspektima koje je potrebno pokriti. U osnove ubrajamo važnost brzine web stranice i ključne riječi prema tag elementima. Oba aspekta pripadaju u grupu On site SEO optimizacije. Kvalitetan sadržaj – Najvažniji element u cijelom SEO opisu je sadržaj koji nudi web stranica. Bez kvalitetnog i dobrog sadržaja ne možete očekivati organske rezultate.

Kvalitetni linkovi – Linkovi, poveznice i Backlinks će povećati autoritet web stranice. Možemo imati super sadržaj i odličnu optimizaciju na web stranici, ali potrebno je sreći autoritet nad kvalitetnim linkovima kako bi preporuka bila bolja. Što više kvalitetnih preporuka imate, to vaš autoritet na poziciji web stranice raste. Glavni zadatak SEO-a je pružiti kvalitetni sadržaj sa što boljim rezultatima, a to se odrađuje prema određenim stavkama optimizacije. Osnova SEO-a se uči godinama, potrebno je puno čitanja i znanja kako bi se na kraju mogli voditi samostalni projekti i razna testiranja. I dok je možda lako shvatiti kako SEO funkcionira, za sami dio prakse će trajati dulje.

Osnove SEO-a i kako naučiti SEO?

Postoji nekoliko bitnih stavki koje bi trebali proći ako želite naučiti osnove SEO-a: Čitajte pouzdane i detaljne resurse, steknite vlastito praktično iskustvo, nemojte se bojati eksperimentiranja, imajte strpljenja. Koliko je vremena potrebno za učenje SEO-a? Ovisno od osobe do osobe. Prvo je potrebno steći razumijevanje osnova za koje je potrebno do nekoliko tjedana, stvarno svladanje će ovisiti o praksi. Važno je znati da se SEO neprestano razvija, što znači da je bitno biti u toku novih ažuriranja i eksperimenata.

Osnove SEO-a možete naučiti samostalno čitajući “How to” članke, ili gledanje istih videozapisa. Isto tako, u ponudi su i razni online ili privatni tečaji koji vam na kraju dodjeljuju certifikat polaganja. Certifikat vas ne mora nužno učiniti uspješnima, no može vam pomoći da steknete kredibilitet kod poslodavaca i može vas pogurati u svijet digitalnog marketinga. Ako niste sigurni da li želite certifikat ili želite “na crno” poslovati s osnovama SEO-a, tada vam preporučujemo da pročitate par članaka i pogledate par videa na temu što vam sve SEO optimizacija može donijeti.

Tagovi:

Kako podesiti vpn na mobitelu

Kako podesiti vpn na mobitelu

Virtualna privatna mreža (VPN) omogućuje vam sigurnu i privatnu internetsku vezu. To je posebno važno ako koristite javne Wi-Fi mreže, jer su one često nesigurne i podložne hakiranju. Podešavanje VPN-

Što je PPC marketing?

Što je PPC marketing?

PPC oglašavanje je poznato kao pay per click oglašavanje, i riječ je o modelu internet marketinga u kojemu vi kao oglašivač plaćate samo onda kada netko klikne na vaš oglas

Kako se automobil pokreće

Kako se automobil pokreće

Svakodnevno smo okruženi automobilima u prometu te mnogi od nas i sami koriste automobil kako bi došli od jednog mjesta do drugog. Iako automobile u pokretu vidimo posvuda, rijetko kada se zapitamo ka