Kako je nastalo valentinovo

Kako je nastalo valentinovo

Kako je nastalo valentinovo, teorija

Da bi saznali kako je nastalo valentinovo moramo se vratiti u doba starog rima te sveca po imenu Valentin.

Vrijeme vladavine Klaudija 1.

Zbog ratova koji su se vodili u to doba Klaudije je zabranio svojim vojnicima da se žene te nisu čak smjeli biti u zajedničkim vezama. Naravno muškarci nisu htjeli ići u ratove jer su im obitelj i djeca bitniji od bitki.

Sveti Valentin

Najjednostavnija teorija je da Valentinovo i dolazi od svećenika kojeg smo spomenuli, a zove se Valentin. Sveti Valentin je sklapao brakove iako je tadašnji car to zabranio. Sveti Valentin je bio svetac koji je poticao na ljubav i zajedništvo parova, Bio je vrlo zastupan oko sloge i poticao je ljude na takav život.

Jedna od smiješnih teorija

Neki smatraju da je 14 veljače dan parenja ptica te je zbog toga taj dan i Valentinovo.

Još uvijek nije utvrđeno kako je nastalo valentinovo ali odaberite sami jednu od teorija koja vam se najviše dopada.

Kako je nastalo valentinovo, blagdan

Kako je nastalo valentinovo smo vam već napisali a kako je nastalo valentinovo, blagdan to je nešto što se može potvrditi sa sigurnošću. Osoba koja je proglasila Valentinovo blagdanom bio je Engleski kralj Henrik osmi.

Engleski kralj Henrik je zaslužan za nastanak ovog blagdana kojeg i dan danas slavimo. Zbog svih događaja koji su navedeni ranije smatramo da je ovaj blagdan vrlo bitan te je jedan od poznatijih blagdana u godini.

Blagdan je namijenjen svim parovima koji su složni, koji su zaljubljeni. Taj dan se treba posebno zahvaliti i pokazati partneru koliko nam znači. Iako, svaki dan u godini je bitan za pokazivanje ovih stvari, Valentinovo nas ipak može prisjetiti i možda podsjetiti ako se nismo dobro ponašali prema partneru te nas može poticati na razmišljanje i na promjene koje bi možda trebali napraviti kako bi partner bio sretniji. Bitan je duh ovog blagdana a ne samo da ga se gleda kao još jedan blagdan u nizu gdje moramo obaviti ono što se na taj blagdan radi.

Kako je nastalo valentinovo danas

Kako je nastalo valentinovo danas je vrlo zanimljivo pitanje. Kako je nastalo valentinovo koje je toliko komercijalno i toliko modernizirano te kako je nestao duh ovog blagdana. Smisao blagdana je da se osobi pokaže ljubav, sreća, veselje, sklad i mnogi drugi slični osjećaji.

U današnje vrijeme na valentinovo se gleda kao blagdan u prolazu, rade se mnogi filmovi na temu Valentinova, svugdje se mogu vidjeti crvene ruže, bombonijere, cvijeće, parfemi. Parovi su na večerama, slikaju se, pokazuju i dijele slike, hvale se sa poklonima. Sve to nije čar ovog blagdana koji bi trebao označavati nešto drugo, a ne samo materijalnu dobit i pokazivanje društvu nečega što je prividno i nepostojeće.

Sreća i ljubav se ne pokazuju na takav način. To su osjećaji koji se moraju podijeliti s nekim te su to osjećaji koje je bitno osjećati. Ako osjećate to onda nije bitno što ćete pokazati drugima. Bitna je samo ljubav vas i vašeg partnera.

Tagovi: