Kako češnjak utječe na čovjekovo zdravlje

Kako češnjak utječe na čovjekovo zdravlje

Kako češnjak utječe na čovjekovo zdravlje – čemu služi češnjak

Češnjak se još dodatno naziva i prirodnim antibiotikom, jer je on najzdravija i najljekovitija biljka na planeti Zemlji. Mnogi ga nutricionisti i stručnjaci uspoređuju s najboljim antibioticima jer češnjak vam ima antibakterijsko, dezinfekcijsko i fungicidno djelovanje na čovjekov organizam. Kako češnjak utječe na čovjekovo zdravlje vam zapravo djeluje kao antioksidans koji povoljno djeluje na naš imunološki sustav i ima protuupalna svojstva, zbog čega je jako dobro ga unositi kada imate upalu pluća, gripu, prehladu i slično. Češnjak vam je biljka koja dolazi iz porodice Alliaceae, koja je srodna vlascu, poriluku i luku. Koristi se već preko 4500 godine, te su ju graditelji egipatskih piramida svakodnevno jeli kako bi si poboljšali svoje zdravlje. Češnjak se tada nazivao sredstvom za jačanje krvi. Kasnije su počeli koristiti za tretiranje uboda komarac, rana, ospica, ugriza zmije, akni, prehlade, gripe i bolesti srca te tumora čak. U nekim folklornim pričama je češnjak štitio od vampira, vukodlaka i uroka. Kako češnjak utječe na čovjekovo zdravlje saznajte dalje u nastavku članka.

Kako češnjak utječe na čovjekovo zdravlje – trebate li ga više konzumirati

Kako češnjak utječe na čovjekovo zdravlje je nešto s čime se bavio otac medicine – Hipokrat. On je proučavao češnjak u prehrani, te je shvatio kroz svoje istraživanje kako je češnjak lijek za mnogobrojne zdravstvene bolesti i tegobe. U današnjem svijetu je to znanstveno i dokazano, jer češnjak sadrži pregršt ljekovitih tvari kao što su vam to vitamini A, B1, B2 i vitamin C, te ujedno sadrži u sebi minerale kao što su to željezo, kalij, jod, kalcij, fosfor i selen, te ujedno je bogat aminokiselinama, enzimima, inzulinom, adenozinom i alicinom. Kako češnjak utječe na čovjekovo zdravlje je nešto što su razna znanstvena istraživanja pokazala. Naime, češnjak vam je dobar kod liječenja dijabetesa, bolesti srca i bubrega, astme te raka. Na srce i krvožilni sustav djeluje jako dobro jer češnjak sadrži dialil sulfid, koji je inače jako dobar za krv i cirkulaciju tijela, te pritom snižava i krvni tlak i loš kolesterol, te može ujedno spriječiti i moždani udar. Također, folna kiselina koja se nalazi u češnjaku štiti kardiovaskularni sustav. Zbog toga mnogi češnjak vide kao prirodni lijek za sve bolesti i druge zdravstvene probleme.

Kako češnjak utječe na čovjekovo zdravlje – za što je sve dobar

Kako češnjak utječe na čovjekovo zdravlje djeluje antimikrobno i antiparazitski, odnosno on uništava sve loše bakterije i parazite koje su ušle u vaš organizam. Uništava bakterije poput stafilokok, e. coli, candide, Porteus i pseudomonas, i uništava kožne infekcije, viruse, herpes, bradavice i gljivice. Kako češnjak utječe na čovjekovo zdravlje djeluje veoma povoljno, jer vam on ujedno može pomoći kod raznih probavnih i plućnih infekcija, kao što su to proljev, prehlada i kašalj. Također, može prevenirati rak ukoliko unosite dovoljno češnjaka u svoju prehranu. Jedno njemačko istraživanje je pokazalo da češnjak pomaže i kod tretiranja virusa HIV. Češnjak možete jesti sirovo, okvirno oko 2 do 4 grama. Možete za detoksikaciju zgnječiti režanj i staviti ga u toplu vodu i popiti ga dva puta dnevno. Možete prokuhati tri češnja češnjaka u čaši mlijeka i tako ga popiti., to je dobro ako imate problema s astmom. Možete direktno nanijeti češnjak an prištić ili herpes po par puta na dan, i bude brzo nestao bez ostavljanja ožiljka.

Tagovi:

Kako se boriti protiv anoreksije

Kako se boriti protiv anoreksije

Kako se boriti protiv anoreksije ili poremećaja u prehrani? Na pitanje kako se boriti protiv anoreksije ćemo odgovoriti kasnije. Vrlo je bitno napomenuti da anoreksiju treba shvatiti ozbiljno i ozbilj

Kako prestati pušiti

Kako prestati pušiti

Okorjeli pušači zbijaju šale na svoj račun tvrdeći da stalno prestaju pušiti, čim zgase cigaretu, ali ne mogu odoljeti iskušenju da zapale novu. Slična izjava se pripisuje i Marku Twainu “nije teško p